Fem bra ställen att äta på i Barcelona

Efter rätt många resor till Barcelona har jag börjat få några favoritställen som jag återvände till varje år. Här kommer fem bra ställen att äta på när du är i Barcelona.

Gruppo Tragaluz har flera bra ställen med karaktär, Bar Lobo har riktigt bra mat (tapas i modernare snitt) i skön miljö bara några meter in på en sidogata från Ramblan

Bestial är en restaurang som tillhör samma ägare som Bar Lobo. Restaurangen ligger direkt vid stranden. Toppenläge för en lite finare middag eller en god lunch och ett glas cava när man promenerat hela strandpromenaden.

Bubo och Bubo Bar i stadsdelen El Born har två ställen med några meters mellanrum vid kyrkan St. Maria del Mar. Baren serverar fantastiska moderna tapas i den lilla lokalen med endast några bord inne men det finns även ett antal bord på torget. Bubo dessertbutiken ligger nästan vägg i vägg med Bubo Bar. De har fantastiska desserter med bakverk som liknar smycken och de har vunnit VM i desserter. Ett måste är VM-vinnaren, Xabina ”chocolate cake 2005” och ett glas cava.

Taller de Tapas är en kedja som finns på flera platser i Barcelona och de har superbra tapas. Pröva friterade zucciniblommor. Hur bra som helst!

Ciutat Comtal är en kontinentalt, traditionell klassiskt tapas och bar där man känner att seklerna sitter i väggarna . Traditionellt och riktigt riktigt bra. Pröva den lilla grillade kalv tapasen eller bara peka på något som är framdukat på bardisken. Ligger uppe i shoppingstråket nära flera av Gaudis byggnader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: