Marknadsundersökningens dag

Den 14/3 står Janne från Augur och jag på scenen under Marknadsundersökningens dag och pratar om förra årets “The Game Changers” projekt. Nu under rubriken “Den förändrade spelplanen”

GameChangers

Synopsis Internet förändrar världen på flera sätt. Augurs djupintervjuer i Sverige, Ryssland och USA visar hur entreprenörer i olika länder använder digitala verktyg för att jobba ihop och nå kunder utom räckhåll för företag med traditionell produktion och distribution av produkter och tjänster. Det har alltid funnits kreativa individer med en passion som de ägnat sig åt privat, på hobbynivå. Den dramatiska skillnaden är att de idag når ut betydligt bredare än till grannar och vänner – och det är inte svårt, i synnerhet inte för Digital Natives med internet som modersmål. Så skrivandet, musikintresset, fotograferandet, matlagningen eller datahackandet blir på riktigt, dvs en professionell verksamhet: dataspelaren blir app-entreprenör, bloggaren ger ut böcker eller blir nyhetsreporter medan hobbymusikern hamnar på topplistorna. En viktig skillnad från traditionellt företagande är att de nya entreprenörerna bygger sin verksamhet på nära relationer med sina målgrupper: de får direkt och ärlig utvärdering av sina erbjudanden och kan plocka upp nya idéer genom kontakterna med personer som gillar det de gör.

Hela programmet och anmälan kan göras på: http://www.smrd.se/program.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: